top of page

 

MIÉRT DÖNTÖTTEM A PROJEKTMUNKA MELLETT/ ANTAL MELINDA /CAPACITY BROKER

A HR egy rendkívül sokoldalú terület, amely rendszerint sok szakmai lehetőséget és izgalmas feladatot biztosít egy vállalatnál.
Így indultam én is a pályámon 2000-ben. Rendszerint reggel 7-kor már dolgoztam, megtisztelőnek tartottam, hogy napi 10-12 órát dolgozhatok egy nagyvállalat számára a hierarchia legalsó szintjén.


Hamarosan egy önálló területért lettem felelős a toborzás-kiválasztásban, és beleborzongtam az érzésbe, hogy ritkán kivett szabadságaim során nélkülem nem mentek tovább ezek a tevékenységek. Megvártak a feladatok és a munka.


Aztán később egyre több HR területekért feleltem szerte a világban különféle cégeknél. Közben gyermekeim születtek, és nagyon irigyeltem azokat az embereket, akik okosan zsonglörködtek az idővel és az energiájukkal. Szerettem volna többet lenni a családommal, több időt szánni magamra, hiszen nem azért lépkedtem előre a ranglétrán, hogy még több munkám legyen, hanem hogy önállóan rendelkezzem az időm felett. Ez nem így történt. Az életminőségem inkább romlott, folyamatos fejfájás és krónikus fáradtság tett néha munkaképtelenné. A rendszeres utazások kivették belőlem a maradék erőt. A napi munkába járás és az irodában töltött órák már nem tettek boldoggá.


Ekkor jött a kérdés.
Hogyan tudom megtartani a HR munkát, amit szeretek úgy, hogy nem szakadok el a vállalati környezettől?
Nagyvállalati munkám során együtt dolgoztam nagy projekt csapatokkal, amelyekben főleg külső szakemberek dolgoztak. Nagyon tapasztalt, profi munkaerőként olyan munkát végezhettek, amely a legkreatívabb része volt a nagyvállalati létnek. Emellett olyan életforma, gondolkodásmód és könnyed önérvényesítés jellemezte őket, ami számomra példaértékű volt.


A projekt munkavégzés mellett döntöttem.
Elvégeztem jó néhány képzést, és olyan közösségeket kerestem, akik hasonlóan projekteken dolgoznak, és tapasztalatot tudtam velük cserélni.
Nem mondom, hogy rövid és könnyű út volt, de most úgy érzem, összeállt az az életforma, amire vágytam, ami valódi önállóságot, stabilitást és szabadságot ad.


Mi az, amit jó lett volna tudni már a legelején? Hogyan rövidíthettem volna le az utat?
Ezekre adunk választ a webinárium során, illetve a workshopjainkon olyan módszereket alkalmazunk és tanulunk, amely segít bennünket keresett és erős projekt munkaerővé válni.

bottom of page